Wij wonen al 11 jaar in Los Alamos en hebben hier in dit gehucht (nu met maar 6 vaste inwoners) veel meegemaakt. Van mooie fiëstas tot sneeuw en overstromingen........Maar ook omdat we Los Alamos meer op de kaart hebben gezet door onze openheid, de tuin, ons atelier, onze exposities én onze gasten! 

We hebben het land van grind en onkruid tot een ware tuin omgetoverd en er een heus atelier bijgebouwd, waar al menig creatief proces gevolgd is.

Water voor de planten en moestuin aangelegd en nu nog steeds bezig om dat op een natuurlijke en verantwoordelijke manier over ¨de akkers¨ te laten vloeien. Een kasje van gekregen ramen en deuren gebouwd, want ook hier vriest het wel eens.

Allebei hebben we groene vingers en vinden we wandelen fijn, we genieten nog steeds van de natuur en de rust hier!  

We zijn veel bezig in de grote tuin en de moestuin, waarvan de opbrengst ieder jaar weer een verrassing is.

Peter is een  kok die met veel passie en creativiteit iedere keer weer iets lekkers op tafel tovert. Hij houdt rekening met je allergie en voorkeuren, als je dit op tijd doorgeeft. Ook vindt hij het leuk om met glas te werken, zoals tiffany en glas in lood. Hij is een hele goede gids en weet heel veel over de omgeving en daarbuiten.

Doordat Peter kookt, kan Maria zich helemaal storten op haar ¨kunstzinnige¨ projecten, van beeldhouwen in steen en hout tot het bewerken van papier en stof. Ook vindt Maria het heerlijk om yoga te beoefenen of een voetreflexmassage met Reiki te geven.

Samen maken we van alles door oude rommel op te leuken!

Overal hier in en rondom onze cortijo vind je ¨kunst¨ van ons en onze gasten. 

Los Alamos is een klein gehucht vallende onder de gemeente Oria, in het oosten van Andalucia in de provincie Almeria. Het ligt op ongeveer 1200 meter aan de voet van de Siera de las Estancias. Het is een heel rustig gebied met veel natuur, heel weinig mensen en dus prima geschikt voor wandelen en fietsen. Een mountainbikeroute gaat door Los Alamos heen en 3 mountainbikes zijn aanwezig!

Ook hebben we hier een yoga- én een keramiekweek kunnen organiseren in samenwerking met dochter/zus/ vriendin.